Marco Effe From house to techno in Saigon

Bio Marco Effe

Marco Effe

Marco Effe

paul

January 19th, 2015

0 Comments

Born and raised in Livorno in 1985, Marco Effe is considered to be one of the most promising Italian talents. Within an extremely short time span, Marco is raising up and managed to achieve worldwide recognition. This has mainly to do with his remarkable productions, which have found their way into the DJ cases of all international global players. It was the year 2007 when Marco began to compose his own music and immediately felt the growing desire to publish his first release. And so he did, “Wet June EP” was released in November 2008. His first output gave him immediate recognition and was a great success!
From that moment on this thriving newcomer never looked back and Marco used the given opportunity to improve his business relationships. The final result, he ended up working together with the estab- lished label Big City Beats (Frankfurt). Marco’s talent is finally revealed and his career really gets started. 2010 he does it again, the “Malaysia/Muar EP” (one of his EP’s numerously played by Richie Hawtin in that year) once again made its impact and influenced the entire global club scene. This landmark release found its home on Break New Soil, Gregor Tresher’s marvelous label. This allowed him to get in touch with Tresher ́s booking agency, enabling him to become a member of their internationally star studded family affairs roster.
In spring 2010 he returns with a new release on the album “Cécille Italy”. His track is called “Janet” and clearly showcases his unmistakable House/Tech-House style. His ensuing “From Kalida To Hyden EP”, published on Dubfire’s brilliant label “Sci+Tec” and is an elegant musical journey into sonority
Marco Effe moved to Berlin in 2011 and a year later he releases “Jellied Eels” on Cocoon’s Dots & Pearls 2” It’s easy to hear why this has been sitting in the sets of Sven Väth and Luciano for some time. Marco Effe is also part of “Raw Verse” a new alias he uses to produce special tracks receiving recognition worldwide. Marco is by now without a doubt a young and extremely ambitious artist, who can already put a check mark behind most of the top ranking events and clubs in Europe, such as Studio 80 Amsterdam, Sankeys Manchester, Watergate Berlin, Harry Klein Munich and many more.


 

Sinh và trưởng thành tại thành phố Livorno, Marco Effe đang là một trong những tài năng hứa hẹn nhất xuất thân từ đất Italia xinh đẹp. Chỉ trong một quãng thời gian ngắn ngủi, Marco đã phát lộ và giành trọn sức hút từ khắp nơi trên thế giới. Điều này có được là do các tác phẩm cực kỳ ấn tượng đã tìm thấy chỗ đứng trên kệ DJ của các tên tuổi quốc tế hàng đầu. Chỉ mới 2007, khi Marco bắt đầu tự sáng tác và nhanh chóng cảm nhận được khát khao muốn phát hành đứa con tinh thần đầu tiên của mình: EP Wet June, tháng 11.2008. EP ngay lập tức được để mắt đến và đương nhiên là một thành công lớn!

Từ cột mốc đó, gã tân binh này chỉ biết có duy nhất một hướng: về phía trước. Marco tận dung mọi cơ hội để phát triển các mối quan hệ và thành quả thu được chính là cộng tác với label lừng danh Big City Beats (Frankfurt). Tài năng của Marco cuối cùng cũng được vén màn và sự nghiệp của anh chính thức cất cánh. Năm 2010, Marco tiếp tục cho ra EP Malaysia/Muar (một trong những đĩa được đích thân Richie Hawtin chơi nhiều nhất trong năm!), tạo một tiếng vang và ảnh hưởng đến toàn bộ giới đi club thế giới. EP được chính hãng đĩa Break New Soil của Gregor Tresher phát hành và Marco chính thức đầu quân vào hàng ngũ những ngôi sao nhạc điện tử sáng chói trong đại gia đình Tresher.

Mùa xuân 2010, Marco tái xuất với một sáng tác trong album Cécille Italy tên gọi Janet, lại một tác phẩm khác đậm dấu ấn House/Techhouse đặc trưng của anh. EP theo sau, From Kalida to Hyden, phát hành ở Sci+Tec trứ danh của Dubfire là chuyến du hành đầy phong thái vào thế giới âm vang.

Marco Effe đến Berlin năm 2011 và chỉ một năm sau, anh phát hành Jellied Eels trong tuyển tập Cocoon’s Dots & Pearls 2. Không có gì kinh ngạc khi tác phẩm này lọt chễm chệ vào set live của 2 bậc thầy Sven Vath và Luciano. Marco Effe cũng tham gia Raw Verse, một bí danh anh sử dụng để sản xuất các sáng tác điện tử rất riêng biệt và không kém phần thu hút trên khắp thế giới. Hiện tại Marco đích thị là một trong những nghệ sĩ trẻ và cực kỳ tham vọng thừa sức lưu dấu tại các sự kiện và hộp đêm tốp đầu Châu Âu như Studio 80 ở Amsterdam, Sankeys ở Manchester, Watergate ở Berlin hay Harry Klein ở Munich, và còn nhiều nữa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA THIS *