Dan Rodgers -1 Dan – Cambodian Soundsystem From house to techno in Saigon

1Dan

Dan Rodgers -1 Dan – Cambodian Soundsystem

Dan Rodgers -1 Dan – Cambodian Soundsystem

paul

January 19th, 2015

0 Comments

DJ/ Producer Dan Rodgers = the man behind 1Dan & Cambodian Soundsystem.

***1Dan [UK]***
A producer/DJ of deep house and techno currently based in Asia.

After cutting his teeth on the Leeds techno scene back in the Mid 90’s, Dan moved to London and was enveloped by the deep sounds of the Heart & Soul parties, connections were made through the the legendary record store Eukotech and soon Dan was playing at Londons finest underground parties.
Fast forward; a relocation to Brighton and the infamous free party scene with Positive Soundsystem and Innerfield.
In this time Dan also secured a residency at the Glade Festival Backstage Bar.
After many years of honing his sound and learning the craft, his first release appeared on respected UK underground deep house label; Atmospheric Existence. This was followed up by a rash of releases on the Maltese label Batti Batti.
With support from DJ’s such as Jus-Ed, Huxley, Jay Tripwire, Fred P and many more.
More recently, collaborations with Bittersuite’s Jon ‘Griffin’ Gray have resulted in 2 releases under their Tales Ov Rossi guise with a 3rd marking the launch of UK label, DeepSystems. To round off a succesful 2014, BattiBatti once again call on 1DAN to contribute to the excellent Tribal Roots EP

1DAN [ANH] — Tiểu sử nghệ sỹ:
Một producer kiêm DJ deep house và techno đang hoạt động tại Châu Á.
Trưởng thành ngay giữa lòng scene nhạc techno ở thành phố Leeds giữa thập niên 90, Dan chuyển đến London chỉ để được đắm chìm trong âm trầm của các buổi partyy Heart & Soul, theo sau là các mối quan hệ thông qua hiệu đĩa Eukotech huyền thoại; chẳng bao lâu, Dan đã xuất hiện ở những tiệc underground ngon lành nhất London.
Mới đây hơn; sau lần dời đô sang Brighton và bối cảnh party miễn phí trứ danh với Positive Soundsystem và Innerfield. Khi đó, Dan đã có một ghế thường kỳ tại Backstage Bar của Glade Festival.
Sau nhiều năm ròng tinh luyện âm thanh và tay nghề, ấn phẩm đầu tiên của 1DAN được phát hành qua label deep house underground Atmospheric Existence rất được kính nể tại đất Anh quốc. Theo sau đó là một loạt các ấn phẩm tại label Batti Battie ở Malta. Với sự đỡ đần từ các DJ như Jus-Ed, Huxley, Jay Tripwire, Fred P và nhiều tên tuổi khác.
Gần đây nhất, các hợp tác của anh với Jon Griffin Gray của Bittersuite đã ra hoa kết trái với 2 xuất phẩm đồng phát hành dưới cái tên Tales Ov Rossi, và đĩa thứ 3 ra đời đồng thời điểm với sự ra đời của DeepSystems. Kết lại một năm 2014 thành công, Battie Batti một lần nữa mời 1DAN tham gia vào EP xuất sắc mang tên Tribal Roots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA THIS *